مشکلات رایج در ویندوز ۱۰ و روش های مرتفع سازی آنها (قسمت چهارم)

ساخت وبلاگ

windows-10-issues-4کمی بیشتر از یکسال از عرضه ویندوز ۱۰، جانشین ویندوز ۸.۱ می گذرد و اکنون روی بیش از ۳۵۰ میلیون کامپیوتر شخصی، تبلت و گوشی هوشمند در حال اجرا می باشد. ویندوز ۱۰ تبدیل به یکی از معروف ترین سیستم عامل های جهان شده است. برخی از مشکلات ابتدایی، باگ ها، و مشکلات دیگری که کاربران ویندوز ۱۰ را آزار می داد رفع شده و برخی هنوز هم باقی مانده اند برای مثال مشکل اتصال چاپگر ها. در ادامه با وینفون همراه باشید تا مشکلات رایج در ویندوز ۱۰ و روش های مرتفع سازی آنها را با هم مرور کنیم.

همراهان عزیز وینفون بعد از ارائه قسمت های اول، دوم و سوم از این مجموعه، با بروزرسانی مطلب در سایت منبع ما نیز تصمیم به انتشار دو قسمت جدید برای شما گرفتیم. در ادامه با قسمت چهارم از این مجموعه همراه باشید.

۳۱. منوی start بهم ریخته

win10-startمنوی start گاهی می تواند بسیار بهم ریخته و شلوغ شود مخصوصاً زمانی که شما برنامه ها و یا مواردی زیاد دیگری دارید که به صورت خودکار در آن به نمایش در می آیند.

خوشبختانه مایکروسافت دست شما را در تغییر اندازه و پاک کردن برنامه ها، میانبر ها و هر چیز دیگری از منو باز گذاشته است. ساده ترین راه برای پاک کردن موارد ذکر شده راست کلیک کردن روی آنها و پاک کردن آنها با گزینه unpin from start است و تغییر در اندازه و ظاهر آنها با گزینه Resize برای شما محیا گشته است. گفتن این نکته هم خالی از لطف نیست که شما با گرفتن و کشیدن پوشه و برنامه ها می توانید مستقیماً آنها را به منو اضافه کنید.


۳۲. با استفاده از مایکروسافت Store همیشه در امان بمانید

windows-storeآیا نگران آن هستید که با دانلود برنامه ها ویروس ها و بد افزار های پنهان شده را نیز به همراه آنها دانلود کنید؟ به یاد داشته باشید دانلود برنامه ها از Store بسیار مطمئن تر از دانلود آنها از وبسایت های رایج در اینترنت است زیرا مایکروسافت برنامه های این استور را همواره بررسی می کند.

شما می توانید از استور برنامه ها، بازی ها، موزیک ها، فیلم ها، برنامه های تلویزیونی و هر آنچه در آن است را با قیمت های معقول و رقابتی خریداری کنید. به راحتی می توانید از طریق آیکون استور در دسکتاب و یا از طریق جستجو آن در Search به استور مراجعه کنید. خرید از استور مایکروسافت بسیار آسان است و تنها توسط حساب مایکروسافت شما صورت می گیرد.


۳۳. مجوز های برنامه ها

setting-app-permissionsمجوز های دسترسی یک برنامه در حقیقت مشخص می کند که یک برنامه به چه امکاناتی و چگونه دسترسی داشته باشد. برای مثال آیا شما می خواهید که برنامه Facebook به اطلاعات تماس های شما دسترسی داشته باشد؟

اگر دوست ندارید، می توانید دسترسی آن را خاموش کنید و همینطور هر مجوز دیگری را که به برنامه ها داده شده و شما با آن موافق نیستید. برای این منظور وارد منوی start شوید، Settings و بعد Privacy را انتخاب کنید در این قسمت شما از لیست سمت چپ می توانید به مدیریت مجوز ها و برنامه های مجاز برای استفاده از هر مجوز بپردازید.

برای مثال به قسمت Location مراجعه کنید در آن شما قادر به انتخاب و مدیریت برنامه هایی که قصد استفاده از اطلاعات مکان شما را دارند خواهید بود و شما در صورت تمایل می توانید این مجوز را برای هر برنامه ای لغو کنید. یا در قسمت Camera شما می توانید برنامه هایی که اجازه استفاده از وب کم سیستم شما را دارند مشخص کنید.


۳۴. استفاده از ویندوز ۱۰ در دستگاه های مختلف

using-windows-10-across-multiple-devicesیک حساب مایکروسافت (برای ایجاد حساب به login.live.com مراجعه کنید) تمام دستگاه های مختلف شما را با همگام سازی تنظیمات، برنامه ها و مواردی از این دست به هم مرتبط و هماهنگ می سازد.

بیشتر برنامه های مایکروسافت اعم از Edge، Office، OneDrive و دیگر موارد از حساب مایکروسافت شما برای دریافت اطلاعات از فضای ابری استفاده می کنند.

اگر می خواهید این همگام سازی ما بین دستگاه های مختلف شما رخ دهد یک راه بسیار ساده وجود دارد و آن هم این است که از یک حساب مایکروسافت مشابه روی تمام دستگاه های خود استفاده کنید و بعد وارد Settings در هر دستگاه شوید و در آن شما مشخص کنید که چه چیزی و چگونه با دیگر دستگاه های استفاده کننده از این حساب به اشتراک گذاشته شود. در ویندوز ۱۰ دسکتاپ شما این تنظیمات را در Settings بعد Accounts قسمت Sync your settings انجام می دهیم برای این منظور ابتدا Sync Settings را روشن کنید و سپس مواردی را که دوست دارید به اشتراک گذاشته شود را مشخص کنید.


۳۵. رفع مشکل اتصال Bluetooth در دستگاه های جانبی

bluetooth-mouseاگر در اتصال بلوتوث دستگاه های خود با مشکل مواجه شده اید در حالی که در گذشته این اتصال به خوبی بر قرار می شده، یک راه حل بسیار ساده برای آن وجود دارد. در search یا کرتانا عبارت Device Manager را جستجو و اجرا کنید سپس Bluetooth driver را انتخاب کنید و درایور های بلوتوث را به آخرین نسخه سازگار با ویندوز ۱۰ بروزرسانی کنید. البته معمولاً ویندوز ۱۰ به صورت اتوماتیک این کار را انجام می دهد.

اگر مشکل حل نشد دستگاهی که اتثال آن با مشکل روبه رو شده را حذف و عملیات جفت سازی آن را دوباره انجام دهید اینگونه مشکل حل می گردد.


۳۶. پشتیبان گیری از ویندوز ۱۰ دسکتاپ

backing-up-a-windows-10-pcهمیشه تا قبل از آنکه یک مشکل جدی پیش بیاید و شما اطلاعات مهم خود را از دست دهید هیچ نیازی به بک آپ گیری از سیستم احساس نمی شود اما کافی است که تنها یک فایل مهم را از دست دهید آنگاه دائم خود را مورد سرزنش قرار می دهید. آیا می خواهید بدانید چگونه از ویندوز خود بک آپ تهیه کنید؟ ویندوز ۱۰ یک روش بسیار ساده برای این کار ارائه می کند.

در واقع پشتیبان گیری در ویندوز ۱۰ مشابه ویندوز ۷ است که با مراجعه به Settings و Update & Security قسمت Backup این امکان را برای شما فراهم می آورد و در آن شما گزینه هایی برای بک آپ گیری روی درایو های جانبی، یا دسترسی به یک بک آپ قدیمی تر (شما حتی می توانید به یک بک آپ که توسط ویندوز ۷ گرفته اید ریستور کنید) خواهید داشت.

OneDrive نیز یک راه ساده و سریع برای بک آپ گیری از فایل هاست که به شما یک روش پشتیبان گیری خارج از سیستم شخصی شما را که در مقابل سرقت و خرابی از اطمینان بالایی برخوردار است ارائه می کند.برای دسترسی به وان درایو می توانید از طریق File Explorer به آن مراجعه کنید.


۳۷.صفحه سیاه خطا

fixing-black-screen-errorsیک صفحه سیاه در ویندوز ۱۰ بسته به اینکه وارد سیستم عامل شده اید یا نه می تواند چندین معنا داشته باشد. اگر قادر به بوت ویندوز ۱۰ نشده اید و نتوانسته اید به ویندوز وارد شوید ارتباط اینترنت خود را بررسی کنید و سپس در حالت Safe Mode سیستم خود را بوت کنید. برای دسترسی به Safe Mode کلید Shift را در زمان بوت شدن ویندوز فشار دهید.

اگر به ویندوز وارد شدید و بعد از آن صفحه نمایش سیاه شد تمام دستگاه های جانبی را از سیستم جدا کنید و مثل روش بالا سیستم را در Safe Mode اجرا کنید. اگر مشکل باز هم وجود داشت باید به یک فرد متخصص در این ضمینه مراجعه کنید.


۳۸. محافظت از سیستم با Firewall

protecting-pc-windows-firewallبه طور حتم هر شخصی دوست دارد یک تجربه امن و مطمئن از سیستم و ویندوز ۱۰ خود داشته باشد اما آیا برای امن نگاه داشتن ویندوز نیاز به جستجو های فراوان، خسته کننده و نصب برنامه های امنیتی مختلف است؟ در حقیقت خیر، زبرا امکانات امنیتی تعبیه شده مایکروسافت برای ویندوز ۱۰ به شکل مناسبی به نیاز های امنیتی کاربران را پاسخ می گوید.

Windows Firewall نیمی از پاسخ مایکروسافت برای در امان قرار دادن کاربران ویندوز ۱۰ از بدافزار و حملات است. روشن کردن فایروال در ویندوز بسیار ساده است اما پیکربندی آن مقداری با ریزه کاری همراه است.

برای روشن کردن فایروال، یا اطمینان از روشن بودن آن به صورت پیش فرض، عبارت firewall را در کورتانا یا search ویندوز جستجو کنید و Windows Firewall را باز کنید. در پنجره باز شده گزینه ای برای روشن و خاموش کردن فایروال وجود دارد و همینطور می توانید قدرت نسبی فایروال را تنظیم کنید. با استفاده از گزینه Advanced Settings می توانید فایروال ویندوز را به شکل فوق العاده قوی که تمام برنامه های مشکوک را بدون هیچ پرسشی بلاک کند، و یا حتی کمی ضعیف تر تنظیم کنید که به معنای آن خواهد بود که سیستم شما با ریسک بالاتری برای آلوده شده به بدافزار ها مواجه خواهد شد و فایروال به اندازه گذشته قوی عمل نخواهد کرد.

یک راه ساده برای یافتن این که کدام نحوه پیکربندی برای شما مناسب تر است این است که یک تنظیم اعمال کرده و چند روز آن را مورد آزمایش قرار دهید و در صورت نیاز آن را تغییر دهید. اگر فراموش کردید که چه تنظیماتی را انجام داده اید و یا اینکه گیج شدید، فقط کافی است بر روی Restore Default Policy در سمت راست پنجره Advanced Setting کلیک کنید تا تمام تنظیمات به حالت معمولی بازگردد.


۳۹. بهره گیری از Windows Defender

benefiting-from-windows-defenderبعد از معرفی ویندوز فایروال که در مورد قبلی معرفی شد، نوبت به نیمه دوم از پاسخ مایکروسافت به نیاز های امنیتی کاربران در ویندوز ۱۰، یعنی مایکروسافت Windows Defender می رسد. تمرکز ویندوز دیفندر در یافتن و حذف بد افزار ها و دور نگاه داشتن سیستم شما از این موارد است.

فعال سازی دیفندر بسیار ساده است به Settings مراجعه کرده و در قسمت Update & Security پنجره Windows Defender را باز کنید. گزینه real-time protection را باید روشن کنید تا بر هر فعالیتی که در حال رخ دادن است و یا به نظر مشکوک است نظارت کند. به علت حیاتی بودن فعالیت های امنیتی صورت گرفته در این بخش حتی اگر آن را خاموش کرده باشید بعد از مدتی به صورت خودکار فعال می گردد.

البته گفتن این نکته نیز ضروری است که اگر شما یک برنامه آنتی ویروس دیگر نصب کنید ویندوز دیفندر برای جلوگیری از تداخل وظایف خاموش می شود. با وجود آنکه در گذشته انتقادات زیادی مواجه ویندوز دیفندر بود اما در حال حاظر ویندوز دیفندر برای برقراری امنیت در ویندوز کافی است و به شکل زیبایی ساده و دلپسند هم این کار را انجام می دهد و علاوه بر اینها مثل اکثر برنامه های آنتی ویروس رایگان با پاپ آپ های فراوان شما را آزار نمی دهد.

از طرف دیگر ما باید به این نکته هم اشاره کنیم که هنوز هم دیفندر نمره بالایی در مقایسه با بهترین آنتی ویروس ها دریافت نمی کند.


۴۰. راه اندازی سیستم رمزنگاری در ویندوز ۱۰

setting-up-device-encryptionدر کنار گزینه های امنیتی ویندوز در مقابل بدافزار ها چه چیزی ویندوز ۱۰ را در مقابل هکر های نابکار محافظت می کند؟ برای این منظور شما می توانید از سیستم رمزنگاری ویندوز استفاده کنید و مایکروسافت برای این منظور یک سیستم رمزنگاری بسیار قوی ارائه کرده است که راه اندازی آن هم به هیچ وجه مشکل نیست. البته شما برای استفاده از این سیستم رمز نگاری (BitLocker) نیازمند ویندوز ۱۰ Pro هستید و این در ویندوز ۱۰ Home در دسترس کاربران نیست.

برای فعال سازی این سیستم رمزنگاری عبارت encryption را جستجو کنید و گزینه Manage BitLocker را انتخاب کنید و آن را در پنجره باز شده روشن کنید. حال با توجه به دستوز العمل ها آن را تنظیم کنید. با استفاده از این سیستم رمزنگاری حتی اگر هکر ها توانایی دست یافت به اطلاعات شما را بیابند اطلاعاتی که بدست می آورند برای آنها استفاده ای نخواهد داشت.

تنها نکته ی منفی آن این است که ممکن است کارایی سیستم شما بخصوص در سیستم های قدیمی تر پایین بیاید. اما اگر شما در پی حفاظت از اطلاعات مهم خود هستید بدون شک این اُفت سرعت در اثر رمزنگاری ارزش آن را خواهد داشت .


با آرزوی مفید بودن مطالب این قسمت، بزودی با قسمت پنجم از این مجموعه با شما خواهیم بود. در پایان بار دیگر از شما می خواهیم تا تجارب خود را در استفاده از ویندوز ۱۰ با ما در میان بگذارید.

26 پست

عرفان الهامیمهندس فناوری اطلاعات، علاقه مند به دنیای تکنولوژی و کمپانی مایکروسافت!

وینفون...
ما را در سایت وینفون دنبال می کنید

برچسب : مشکلات رایج در پخت کیک,مشکلات رایج در تلگرام,مشکلات رایج در اینستاگرام,مشکلات رایج در شبکه,مشکلات رایج در ازدواج,مشکلات رایج در,مشکلات رایج در ios 8,مشکلات رایج در روابط همسران,مشکلات رایج در مدارس,مشکلات رایج در ویندوز 7, نویسنده : محمد رضا جوادیان winphone بازدید : 286 تاريخ : سه شنبه 20 مهر 1395 ساعت: 15:03