چه آینده ای در انتظار گوشی های ویندوزی است؟ (قسمت اول؛ تاریخچه تاکنون)

ساخت وبلاگ

Future pf Windows Phone-p1

شاید این روز ها بحثی که در مورد محصولات مایکروسافت بسیار داغ است و مرتب درباره آن صحبت می شود همین ویندوز ۱۰ موبایل و گوشی های لومیا است. سیستم عامل موبایلی بهتر از قبل اما با عیب های تقریبا زیاد و نیز تولید نکردن گوشی های فلزی هم از دیگر عللی است که کاربران را نسبت به خرید این گوشی ها یا ماندن و استفاده کردن از این سیستم عامل سست می کند. اما واقعا چه آینده ای در انتظار ویندوز ۱۰ موبایل است؟ در ادامه با وینفون همراه باشید تا کمی به این موضوع بپردازیم و ابعادی مختلف را در مورد این سیستم عامل بررسی کنیم.

Nokia-needs-to-escape-Windows-Phone

نگاهی به تاریخچه ویندوزفون تاکنون

اگر به یاد داشته باشید مایکروسافت تقریبا از سال ۲۰۱۰ وارد عرصه ساخت سیستم عامل برای موبایل شد که در ابتدای امر کمپانی های مطرحی چون سامسونگ، اچ تی سی، هوآوی و نوکیا با این شرکت در تولید گوشی های با این سیستم عامل همکاری کردند که در نهایت همه کمپانی ها بعد از تجربه بد فروش نه چندان خوب گوشی های ویندوزی، عقب کشیدند و تنها نوکیا با مایکروسافت همکاری می کرد که تا اواسط سال ۲۰۱۳ هم این همکاری ادامه داشت و گوشی های خوب و پرچم دارانی قبل چون لومیا ۱۵۲۰ توسط کمپانی نوکیا تولید و عرضه شدند تا کار برای نوکیا هم در این عرصه سخت تر شد و حتی دیگر به تولید گوشی های سری X که سیستم عاملشان ترکیبی از اندروید و ویندوزفون بود روی آورد اما آن هم دردی دوا نکرد و نوکیا تقریبا به ورشکستگی نزدیک می شد و لومیا ها فروش خوبی نداشت. این باعث شد تا بزرگترین و قدیمی ترین کمپانی تولید گوشی دنیا که روزی همه گوشی های دکمه ای آن را داشته اند به ورشکستگی نزدیک تر شود و ناچار دست کمک به سمت همکارش مایکروسافت دراز کند تا دیگر مایکروسافت این کمپانی را از تولید گوشی های ویندوزی معاف کند و مایکروسافت با پرداخت مبلغی ۷.۵ میلیارد دلاری برای همیشه به تولید گوشی های با برند نوکیا پایان داد و این برند را خریداری کرد تا این بار خود به تنهایی گوشی ویندوزی تولید کند. اما ظاهرا مایکروسافت هم در اوایل با ویندوزفون ۸.۱ نتوانست طرفداران زیادی را جذب کند و مهم تر از همه کاربرانی هم که خریدار لومیا بودند دیگر از زبان طراحی مایکروسافت و کیفیت ساخت گوشی های این کمپانی استقبال نمی کردند و مایکروسافت در سال ۲۰۱۴ فروش آنچنان خوبی را تجربه نکرد. البته از این نگذریم که بهترین گوشی استقبال شده که طرح قابل قبولی هم داشت و اگر به خاطر داشته باشید در نظرسنجی وینفون هم اول شد لومیا ۶۴۰ اکس ال بود که فبلتی زیبا با مشخصاتی میان رده و قیمتی خوب بود. اما این هم دردی از مایکروسافت دوا نکرد و فراز و مایکروسافت فراز و نشیب های زیادی را تجربه کرد. اما ویندوز ۱۰ موبایل انگار تقریبا استقبال شد و داستان را تغییر داد.

windows-phones-color-blu-nokia-hero

ویندوز ۱۰ موبایل، شروعی تازه برای مایکروسافت

خب اما نوبت به ویندوز ۱۰ موبایل رسید! سیستم عاملی که با ویندوزفون ۸.۱ تفاوت های زیادی کرده و بسیاری از مشکلات ۸.۱ را بهبود بخشیده و همچنین ظاهری زیباتر هم پیدا کرده است. تغییر طراحی کلی بخش تنظیمات، تغییر طراحی بخش پیام ها و تلفن و …، اضافه شدن تنظیماتی جدید و استاندارد سازی آنها، استور جدید و اپلیکیشن های یونیورسال و زیبا، پورت شدن برنامه های اندروید و iOS به ویندوز موبایل و بالعکس از مهم ترین تغییراتی بود که مایکروسافت در ویندوز ۱۰ موبایل ایجاد کرد. این یعنی ایده ای جدید برای طراحی اپلیکیشن های جدید و کلا آغازی دوباره برای مایکروسافت! خب اما همینجا بگذارید مسئله ای را روشن کنیم! خیلی ها اعتقاد دارند که چرا ویندوز ۱۰ برخی مشکلات ویندوز ۱۰ را بهبود نبخشیده و هنوز با اینکه سیستم عامل به روز رسانی شده اما باگ های زیادی در آن یافت می شود! خب مشکل دقیقا همینجاست که ویندوز ۱۰ موبایل یک طراحی جدید است و قرار است به یک سیستم عامل زیبا و جذاب برای همه کاربران تبدیل شود و در عین حال خاطرات نه چندان جالب از فروش ۸.۱ دیگر تکرار نشود. برای همین در یک طراحی جدید ممکن است ایرادات زیادی باشد و این کاربران هستند که باعث بهبود یافتن و بهتر شدن این طراحی می شوند. پس نباید خیلی به مایکروسافت خرده گرفت چون طراحی ویندوز ۱۰ هنوز تکمیل نیست و بسیاری از اپلیکیشن ها هنوز از همان سبک طراحی ویندوز ۸.۱ استفاده می کنند. حالا سوال مهم تری ایجاد می شود که اگر ویندوز ۱۰ موبایل کامل نبود چرا مایکروسافت نسخه نهایی آن را منتشر کرد؟

تقریبا اوایل سال ۲۰۱۶ بود که مایکروسافت نسخه نهایی ویندوز ۱۰ موبایل را پس از کلی تاخیر منتشر کرد که خب همین نسخه هم تقریبا مشکلاتی داشت. اما فراموش نکنیم که مشکلات بیلد های قبل از رد استون مثل نسخه نهایی ویندوز ۱۰ موبایل بسیار کمتر شده بود و مایکروسافت هم در ماه های اخیر اقدام به انتشار بیلد دیگری برای غیر اینسایدر ها کرده و می توان گفت نسخه نهایی ویندوز ۱۰ نسخه ای پایدار است و بیلد های رد استون مشکلاتی را دارند که خب طبیعی است و در آینده این مشکلات هم رفع خواهند شد تا این کمپانی بتواند برای کاربران عادی هم بیلد رد استون را منتشر کند که قطعا زمانی است که رد استون هم به پایداری برسد و خیال مایکروسافت از بابت انتشار به روز رسانی آن برای تمامی کاربران راحت شود.

اما به هر حال باید بپذیریم که این فرآیند تکمیل شدن ممکن است چند سال طول بکشد تا ویندوز ۱۰ موبایل هم مثل کامپیوتر بهتر و بهتر شود چرا که ویندوز ۱۰ در کامپیوتر ها ادامه راه ویندوز ۷ و ۸.۱ است و تجربه ای ۴۰ ساله مایکروسافت را به بهترین سیستم عامل تاریخ رسانده اما ویندوز ۱۰ موبایل ابتدای راه است و باید کمی به آن زمان داد. این را هم باید پذیرفت که بخشی از این موفقیت به دست مایکروسافت است و در سمت دیگر کمپانی های توسعه دهنده و کاربران قرار دارند که نقش هر دو بسیار مهم است. چرا که اگر کاربران فعلی از این سیستم عامل مهاجرت کنند عملا هیچ وقت نباید انتظار نسخه ای پایدار و نسخه ای خوب از این سیستم عامل را داشته باشیم و از سوی دیگر اگر توسعه دهندگان بزرگ دست به کار نشوند و اپلیکیشن های خود را به سبک ویندوز ۱۰ طراحی نکنند عملا باید ویندوز ۱۰ موبایل را هم شکست خورده دانست! ولی فراموش نکنید که هر کدام از این سه دسته سهم خاص خود را در موفقیت این سیستم عامل دارند و هر کدام به درستی نقش خود را ایفا نکنند این پروژه هم مثل پروژه های قبلی شکست خواهد خورد!

خب اما تمام کار به سیستم عامل ختم نمی شود و مسلما مهم ترین عامل برای فروش بیشتر تولید گوشی های مختلف طراحی و زیبایی آن هاست. مایکروسافت تقریبا دارد به سمتی می رود که بتواند گوشی های با طراحی زیبا و در عین حال کاربردی تولید کند و تصویر پنجره‌ قدیمی و خاطره انگیز در موبایل هم جای سیب گاز زده را در ذهن مردم جا بیندازد که امری طولانی و زمان بر است. در مورد بخش سخت افزاری ویندوز ۱۰ موبایل در قسمت بعدی مطلب بیشتر صحبت خواهیم کرد.

پایان بخش اول

76 پست

وینفون...
ما را در سایت وینفون دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان winphone بازدید : 285 تاريخ : جمعه 31 ارديبهشت 1395 ساعت: 13:06