نقد و بررسی لپ‌تاپ هوآوی میت‌بوک D

ساخت وبلاگ

علی‌رغم آن‌که این دستگاه ماه‌ها پیش در جون رونمایی شده بود اما شرکت‌   هوآوی   نسخه آزمایشی آن را برای سایت‌های فناوری ارسال نمی‌کرد اما اکنون در دسترس قرار گرفته است. این دستگاه با پردازنده AMD Ryzen 2500U و کیفیت ساخت فوق‌العاده به نوعی با برچسب قیمت ۶۲۹ دلار، تقلب محسوب می‌شود.

این دستگاه از آن محصولاتی است که تنه به تنه محصولات بالارده‌تر از خود می‌زند. گرچه تعدادی از امکانات از جمله ویندوز هلو را ندارد اما با کیفیت ساخت بالا، بازده عالی و صفحه نمایش Full HD، قیمت ۶۲۹ دلار برای آن یک حراج واقعی است.

مشخصات

CPUAMD Ryzen 5 2500U
GPURadeon Vega 8 Graphics
Display14 inches, 1920×1080, Multitouch IPS LCD
Body15.8×323×221mm (12.72×8.7×0.62in), 3.5 pounds
Ports
  • (1) USB Type-C
  • (1) USB 3.0 Type-A
  • (1) USB 2.0 Type-A
  • HDMI
  • 3.5mm audio
RAM8GB DDR4
Storage256GB SSD
Battery57.4Wh (7,565mAh @ 7.6V)
AudioDolby Atmos
ColorMystic Silver
OSWindows 10 Home
Price$629

طراحی

در طراحی میت‌بوک دی نکاتی رعایت شده است که آن را دوست داشتنی می‌نماید. کمی عجیب است زیرا این محصول نازک‌ترین و یا سبک‌ترین در بازار نیست. شاید به این خاطر که هوآوی اصلا قصد نداشته نازک‌ترین لپ‌تاپ بازار را عرضه کند. به هر حال شرکت‌های زیادی هم‌اکنون این راه را پیش گرفته‌اند. این محصول به نوعی حس خوش‌ساختی و دوام را منتقل می‌کند.

بدنه دستگاه از آلمینیوم ساخته شده است. قسمت زیر پنل با شش پیچ متصل شده و زبان طراحی به هیچ عنوان خاص نیست زیرا مک‌بوک اپل را تداعی می‌کند.

سمت چپ بدنه درگاه USB-C که به عنوان شارژر هم می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد وجود دارد. هیچ توان به خصوصی برای شارژ این لپ‌تاپ در نظر گرفته نشده است و هوآوی به صورت خودکار خروجی توان را با شارژر تنظیم می‌کند. به همین خاطر استفاده از شارژر تلفن همراه هم مشکلی برای دستگاه به وجود نمی‌آورد. در این سمت دستگاه همچنین درگاه‌های USB-A و HDMI دیده می‌شود. در سمت دیگر دستگاه یک درگاه USB-A و یک درگاه جک هدفون وجود دارد.

متاسفانه یکی از درگاه‌های USB-A نسخه ۲ و دیگری نسخه ۳ است و معمولا سازندگان درگاه نسخه ۳ را با رنگ آبی و یا لوگوی SS متمایز می‌کنند، اما هوآوی هیچگونه نشان‌گری برای توفیر این دو در نظر نگرفته است. با یک آزمون کوچک سرعت انتقال داده، مشخص می‌شود که درگاه سمت راست نسخه ۳ است. احتمالا بیش‌تر کاربران معمولی هرگز تفاوت این دو را متوجه نشوند.

در دو سمت صفحه کلید، بلندگوها قرار دارند که برای استفاده از فناوری دالبی اتموس کالیبر شده‌اند. صدای تولید شده از آن‌ها عالی است که البته از دو بلندگوی عریض دالبی که رو به کاربر صدا را پخش می‌کنند، همین هم انتظار می‌رفت.

کلید پاور بالای بلندگوی سمت راست قرار دارد و راستش اینکه این کلید با حسگر اثرانگشت ادغام نشده، کمی ناراحت کننده است. البته منطقی است که برای رساندن قیمت همچین دستگاهی به ۶۲۹ دلار، بایستی بخش‌هایی از امکانات قربانی شود.

صفحه نمایش

Huawei Matebook D با صفحه نمایش فول اچ‌دی ۱۴ اینچ با نسبت تصویر ۱۶:۹ عرضه شده است. نسبت تصویر ۱۶:۹ گرچه مانند گذشته بر بازار سلطه ندارد اما هنوز رایج‌ترین بوده و همچنین استفاده از پنل با کیفیت ۱۰۸۰P گزینه کاملا مناسبی است.

حاشیه‌های صفحه در کناره‌ها به حداقل می‌رسد ولی در بالا پایین آن حاشیه بزرگی وجود دارد که جا را برای آرم هوآوی در پایین و وب‌کم در بالا فراهم کرده است. همچنین حاشیه‌های کنار گرچه کم است اما نه آن مقدار که صفحه را بی‌حاشیه بدانیم.

روشنایی تصویر این نمایش‌گر برای استفاده در محیط داخلی مناسب است اما در محیط‌های خارجی ممکن است اندکی خوانایی آن مشکل‌دار باشد. صفحه‌نمایش کاملا براق است و در محیط‌های باز نورها را بازنشر می‌کند. البته که صفحه‌نمایش برای محصولی با این قیمت کاملا معقول است.

نکته دوست‌داشتنی درباره Huawei Matebook D همین است. گرچه برخی موارد در بالاترین کیفیت واقع نشده اما تجربه کار با آن در مجموع عالی است.

صفحه کلید

صفحه کلید Huawei Matebook D کاملا برای یک الترابوک استاندارد بوده و این جزو موارد خوب است. کلیدها سیاه و مربعی است و البته به کلیدهای مک‌بوک شباهت دارد. البته که صفحه‌کلید این محصول بهترین در بازار نیست اما در مقایسه با محصولات مشابه در این بازه قیمتی، تقریبا هر دستگاه دیگری را شکست می‌دهد و این نکته دوست‌داشتنی است.

کلید‌ها بسیار راحت بوده و کار با آن آسان است. البته کلید‌های مسطح در الترابوک‌ها رایج است و اگر شما دنبال کلیدهایی با عمق ۱/۵ میلی‌متر هستید، انتخاب‌هایتان روز به روز کم‌تر می‌شود. همین مسأله در صفحه‌کلید Huawei Matebook D هم وجود دارد اما صفحه کلید مذکور جزو دسته خوب‌ها است.

عملکرد و عمر باتری

شاید دستگاه‌های مجهز به پردازنده رایزن شرکت ای‌ام‌دی زیاد در بازار لپ‌تاپ رایج نباشند اما همین مساله باعث جذابیت این دستگاه می‌شود. Huawei Matebook D به پردازنده رایزن ۵ ۲۵۰۰U شده است و خوب نحوه نام‌گذاری سخت اینتل برای پردازنده‌ها در محصولات شرکت AMD هم دیده می‌شود. عدد ۲ در ابتدای ۲۵۰۰ به معنای نسل دوم و حرف U به معنای آن است که این پردازنده کم مصرف بوده و برای الترابوک‌ها طراحی شده است. طراحی این پردازنده ۱۴ نانومتری و توان مصرفی آن ۱۵ وات است.

دستگاه همچنین با ۸ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه جامد عرضه شده است. کل بسته سخت‌افزاری بازدهی مشابه یک سیستم Core i5 اینتل دارد. در مواردی که از فتوشاپ استفاده کنید در حالی اپ‌های معمول مانند وان‌نوت، کروم، Slack و اسکایپ باز باشند، دستگاه کوچک‌ترین کند شدگی را تجربه نمی‌کند. حتی می‌توان با آن به انجام برخی بازی‌های سبک مانند استار ترک را انجام داد.

پدازنده Ryzen 5 2500U در واقع با یک پردازنده گرافیکی ادغام شده است. مدل این پردازنده گرافیکی Radeon Vega 8 است. با این کارت گرافیکی ادغام شده، عملکرد پردازنده در این مورد بایستی از Core i5 که از پردازنده گرافیکی داخلی UHD 620 اینتل بهره می‌برد، بهتر باشد. البته هنوز هم این چیپست کم مصرف برای یک الترابوک بوده و نباید از آن توقعی بیش داشت.

در نهایت، کلیت عملکرد دستگاه کاملا راضی کننده است و همین هم برای کاربران کفایت می‌کند. طول عمر باتری نیز رضایت‌بخش است. با یک استفاده معمولی می‌توان توقع ۷ ساعت شارژدهی را داشت و این را در گوشه ذهن داشته باشید که بیش‌تر دستگاه‌ها (همه آن‌ها) میزان شارژدهی که در تبلیغات خود ادعا می‌کنند را ندارند. پس گول اعداد را نخورید زیرا ۷ ساعت عدد خیلی خوبی محسوب می‌شود.

در ادامه می‌توانید آزمون‌های خانگی، خلاقانه و کارایی PCMark 8 را ببینید. اولین آزمون استفاده خانگی است که وظایف معمول مانند چت ویدیویی، مرور وب و بازی‌های معمولی را می‌آزماید.

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، بازده دستگاه برای امور روزانه بسیار مطلوب است. آزمون بعدی مربوط به امور خلاقانه بوده که تمرکز بیش‌تری بر روی پردازنده گرافیکی را طلب می‌کند. مواردی همچون ویرایش ویدیو و استریم  بازی‌های ویدیویی.

دستگاه Huawei Matebook D نمره قابل قبولی را در این آزمون به دست آورده است گرچه هرگز به دستگاه‌های قدرتمند و گران قیمت نزدیک نمی‌شود. در نهایت آزمون کارایی که امور مربوط به بهره‌وری را می‌آزماید.

نتیجه‌گیری

وقتی فردی اقدام به خرید لپ‌تاپ می‌کند ابتدایی‌ترین مسأله میزان پولی است که قصد دارند به عنوان هزینه بپردازند. اما درحالی که اگر بودجه‌ای ۵۰۰ تا ۶۰۰ دلار داشته باشید، Huawei Matebook D یکی از بهترین گزینه‌ها است.

این لپ‌تاپ در بازه قیمتی میانه قرار دارد و توقعات را در این زمینه و در این اندازه به خوبی برآورده می‌کند. عملکرد خوب، صفحه‌نمایش زیبا و یک صفحه‌کلید راحت. این دستگاه حتی کیفیت صدایی فراتر از انتظار را ارائه می‌نماید و می‌توان با آن به راحتی به تماشای فیلم و یا گوش دادن به موسقی پرداخت.

همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، نبود حسگر اثر انگشت برای ویندوز هلو و وجود یک درگاه نسل دوم USB-A تنها کمبود‌های واقعی این دستگاه است.

374 پست

حسین محمدزادهلیسانس مدیریت. گیک، برنامه‌نویس پایتون. دوستدار لینوکس و مایکروسافت به صورت هم‌زمان!!
وینفون...
ما را در سایت وینفون دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان winphone بازدید : 256 تاريخ : پنجشنبه 13 دی 1397 ساعت: 3:20