مایکروسافت در جایگاه ارزشمندترین شرکت دنیا اما غیرقابل اعتمادتر از همیشه

ساخت وبلاگ

مایکروسافت , اخیرا جایگاه , ارزشمندترین , شرکت , دنیا , را از اپل بازپس گرفته است. وال‌استریت از این قضیه خوشحال، سهمام‌داران راضی و سیاست‌گذاران شرکت , به عملکرد خود می‌بالند. اما عملکرد ردموندی‌ها برای برخی راضی کننده نیست.

برای بخشی از کاربران، به خصوص طرفداران پر و پا قرص مایکروسافت ,، تغییر سیاسیت‌های مایکروسافت و تمرکز آن‌ها بر روی خدمات، زیاد خوشامد نیست. رشد زیاد بخش‌های آفیس ۳۶۵ و اژور برای این دسته از کاربران، هیجان زیادی ندارد. مایکروسافت حتما قبل از این تغییر جهت، احتمال ریزش این کاربران را در نظر گرفته است و راستش را بخواهید، این ریزش برای آن‌ها اهمیت چندانی ندارد.

راهی که مایکروسافت در پیش گرفته است، شامل رها کردن برخی مشتریان و برخی محصولات ناموفق، تغییرات ناگهانی در مسیرهای قبلی، به روز رسانی‌های نرم‌افزاری تهاجمی و کاهش ارتباط با مشتریان غیرتجاری بوده است. طرفداران محصولات مایکروسافت احساس می‌کنند که این شرکت در ارائه و ادامه پشتیبانی یک محصول برای آن‌ها عاجز است.

مدیر‌عامل مایکروسافت به اتخاد راهبردهایی متهم شده است که بدون توجه به خواسته‌های مشتریان قدیمی، راه تجاری سازی محصولات شرکت برای ایجاد ارزش افزوده در سهام مایکروسافت در وال‌استریت را در پیش گرفته است. البته که در شرکت‌های چندین میلیارد دلاری مانند مایکروسافت، اعضای مدیریتی مانند مدیرعامل، نمی‌توانند از جزئیات امور و ریز عملکردها اطلاع داشته باشند اما رها شدگان قدیمی و کسانی که محصولات مایکروسافت را خریداری کرده بودند، به نوعی احساس خیانت می‌کنند. راهی که مایکروسافت را به مقام ارزشمندترین , شرکت دنیا , رسانده، از تخریب اعتماد عده‌ای زیادی از مشتریان عادی عبور کرده است.

نقصان ویندوز ۱۰

برای شرکتی که سال‌ها به اتهام ایجاد انحصار در بازار، زیر ذره‌بین وزارت دادگستری آمریکا قرار داشته است، به روز رسانی‌های اجباری ویندوز ۱۰، تعجب بسیاری را در پی داشت. رویای مایکروسافت برای یک میلیارد دستگاه ویندوزی در سال ۲۰۱۵، باعث اخذ سیاست‌های سوال برانگیز در تشویق یا هدایت کاربران، برای به روز رسانی به ویندوز ۱۰ شد. پیام آزاردهنده‌ای که دائما در نوار وظیفه نمایان می‌شد و راهی هم برای خلاصی از آن وجود نداشت. بسیاری از کاربران برخلاف خواسته مایکروسافت، هیچ علاقه‌ای به ارتقا به ویندوز ۱۰ نداشتند.

حتی گزارش‌هایی مبنی بر ارتقا ناخواسته و سرخود برخی از دستگاه‌هایی که از نسخه قدیمی‌تر ویندوز استفاده می‌کردند، وجود داشت. شاید اگر مایکروسافت آن اعمال را که منجر به خدشه‌دار شدن اعتماد بین خود و برخی از کاربران شد را انجام نمی‌داد، امروز بر جایگاه , ارزشمند‌ترین شرکت دنیا تکیه نزده بود.

سردرگرمی مشتریان

مشتریان با انتخاب یک اکوسیستم، پول، زمان و علاقه خود را در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند. گرچه که وابستگی که طرفداران فناوری به یک شرکت و یا یک اکوسیستم پیدا می‌کنند و تعهد آن‌ها به استفاده نکردن از محصولات دیگر شرکت‌ها به نظر کار بی حاصلی بیاید، اما واقعیتی است که وجود دارد. بر همین اساس، طرفداران مایکروسافت برای تلفن‌همراه ویندوزفون، برای محصولات پوشیدنی مایکروسافت بند، برای سرویس موسیقی گروو (Groove) و … را انتخاب کرده بودند و مایکروسافت یکی پس از دیگری این محصولات را به سطل زباله انداخت و باعث رنجش خاطر آن‌ها شد.

اعتماد کاربران به مایکروسافت سبب شده بود که انتظار برود این شرکت حداقل برای محصولاتی که این کابران از آن‌ها استفاده می‌کردند، اندکی بجنگد. اگر یک کاربر معمولی می‌تواند چند صد دلار در یک اکوسیستم سرمایه‌گذاری کند، توقع می‌رود (درست یا غلط) یک شرکت چند میلیارد دلاری نیز بتواند برای محصولات خود و برای آنان که این محصولات را تهیه کرده‌اند، مبارزه کند. واقعیت تلخ اما این است که خوشامد تعداد کمی (در مقیاس عظیم کاربران) از کاربران، هیچ نقشی در طراحی نقشه راه و اهداف یک یک شرکت عظیم ندارد.

ساتیا نادلا پیش‌تر از رها کردن دسته‌ای از کاربران ابراز ناراحتی و همدردی کرده بود اما آسیبی که نباید، پیش‌تر وارد شده است. او زمانی قول داد که حتی اگر یک نفر از تلفن‌های همراه مایکروسافت استفاده کند، به تولید آن ادامه خواهند داد اما این قول نیز به سرنوشتی بهتر از آنچه در مورد زون، گروو و سایر محصولات رها شده، دچار نشد. گرچه رهاسازی این محصولات، تعدادی از طرفداران مایکروسافت را رنجاند اما بخشی از مسیر موفقیت مایکروسافت در رسیدن به ارزش کنونی بود. به همین سادگی.

دردسری به نام کرتانا

در سال ۲۰۱۴، دارندگان ویندوزفون به خاطر رونمایی از کرتانا،که در آن زمان به عنوان یک دستیار شخصی واقعی از آن یاد می‌شد، بسیار هیجان‌زده بودند. کرتانا با درب‌های باز به روی توسعه‌دهندگان شخص ثالث، دسترسی به زمان، مکان، یادآور، پیام کوتاه و با آن پس‌زمینه شخصیتی که از یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین بازی‌های رایانه‌ای برگرفته شده بود، تفاوت عمده‌ای با رقبای وقت خود، یعنی سیری و گوگل ناو داشت.

متاسفانه آن برتری‌ها با مشکلاتی همچون محدودیت‌های منطقه‌ای و سایر کاستی‌هایی که هرگز اصلاح نشد، ناکارآمد شد و تکامل آن را مختل کرد. بدون شک، امروزه گوگل اسیستنت عنوان شخصی‌ترین و واقعی‌ترین دستیار دیجیتال را در اختیار دارد. الکسا متعلق به آمازون هم به عنوان دستیاری که در خانه‌های هوشمند به کار می‌رود، شناخته شده است.

مایکروسافت حتی دیگر از عنوان دستیار شخصی برای کرتانا استفاده نمی‌کند و آن را همیار دیجیتالی می‌خواند و مشتریانی که به تبلیغات و صحبت‌های مایکروسافت درباره آینده این محصول، اعتماد کرده بودند، دوباره با ضربه محکمی روبرو شدند.

ناپدید شدن پوشه‌ها و خداحافظی با اِج

این که غول نرم‌افزاری دنیا و شرکتی که مدت‌های مدیدی بزرگترین و گسترده‌ترین سیستم‌عامل دنیا را هدایت کرده است با عرضه یک به‌روز رسانی باعث پاک شدن اطلاعات شخصی بسیاری از کاربران شود هم حکایت جالبی است. متاسفانه مایکروسافت با عرضه به روز رسانی اکتبر ۲۰۱۸، به سبب وجود یک ایراد نرم‌افزاری، باعث چنین اتفاقی شد به طوری که شرکت مجبور گردید، عرضه آن به روز رسانی را تا چند روز پیش، یعنی یک ماه بعد از اکتبر، متوقف نماید.

مرورگر خانگی ویندوز، مایکروسافت اج، عرضه شد تا خاطرات بد اینترنت اکسپلورر را بزداید. بعد از گذشت تنها سه سال اما موتور رندر اج بازنشسته و با موتور رندر کرومیوم جایگزین خواهد شد. گرچه که این تغییر احتمالا در نهایت به نفع مصرف کنندگان تمام شود اما با توجه به سابقه بد مایکروسافت در رها کردن محصولات و یا عدم تلاش کافی برای نجات آن‌ها، کاربران به این تغییر نیز با دیده تردید نگاه می‌کنند.

قابل اعتماد؟

سوا از روابط و پل‌های خراب شده، کسب و کار مایکروسافت از همیشه , بهتر است. البته این مسأله برای طرفداران مایکروسافت و کسانی که محصولات نافرجام مایکروسافت را تهیه کرده بودند، به هیچ عنوان مرهم نخواهد شد. سرمایه‌گذاری بی‌حاصل زمان و پول این دسته از کاربران بر روی محصولات شرکت، با قطع بدون توضیح پشتیبانی پاسخ داده شده و این مسأله به اعتماد ما بین آن‌ها و ردموندی‌ها ضربه جبران ناپذیری وارد کرده است.

تاریخ مایکروسافت سرشار از طرفداران سابقی است که دیگر آن‌ها را قابل اعتماد نمی‌دانند. اگر این سابقه خاکستری بر روی سایر بازارهای شرکت سایه بیفکند، آنگاه عنوان “ارزشمند‌ترین شرکت دنیا” نیز می‌تواند تحت تاثیر قرار بگیرد.

363 پست

حسین محمدزادهلیسانس مدیریت. گیک، برنامه‌نویس پایتون. دوستدار لینوکس و مایکروسافت به صورت هم‌زمان!!
وینفون...
ما را در سایت وینفون دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان winphone بازدید : 238 تاريخ : شنبه 1 دی 1397 ساعت: 17:21