سیستم عامل اندرومدا در تبدیل ویندوز 10 به یک پلتفرم مدولار کمک شایانی خواهد کرد

ساخت وبلاگ

مایکروسافت به‌لطف پروژه مخفی که با نام “سیستم عامل اندرومدا” شناخته می‌شود، مشغول برداشتن گامی بزرگ در جهت نیل به هدف “یک ویندوز واحد در همه دستگاه ها” است. تاکنون جزییات زیادی از این پروژه منتشر نشده است، اما آنچه که مسلم است این سیستم عامل قرار است تا ویندوز 10 را پلتفرمی مدولار بدل ساخته و بنیان ساختمان آینده ویندوز را بنا سازد. اگر در مورد تغییرات آتی ویندوز 10 و آینده پیش روی آن کنجکاو هستید این مقاله را حتما مطالعه کنید.

ویندوز اکنون وارد دهه سوم زندگی خود شده است، بله ویندوز 10 سیستم عاملی 30 ساله است، شروع فعالیت این سیستم عامل را باید در دوران باستانی دنیای فناوری جستجو کرد، چرا که در دنیای فناوری 30 سال زمان بسیار طولانی به‌شمار می‎‌آید. ویندوز در حال حاضر پذیرای ویژگی ها، عملکردها و اجزایی است که برخی از دستگاه های امروزی دیگر بدان نیاز ندارند. در دنیایی که دستگاه های جدید پیوسته و در تمام طول سال معرفی می‌شوند، ویندوز برای تطابق پذیری با این دستگاه ها که مداوم در حال تحول هستند بیش از اندازه سنگین و کهن سال است.

شاید در نگاه اول بگویید که ویندوز 10 روی کامپیوتر یا تبلت ما عملکرد بسیار خوبی دارد، درست است، اما اکنون ما شاهد ایجاد دسته بندی های جدیدی در دستگاه های هوشمند هستیم. برای مثال ساعت های هوشمند مثال خوبی از این دست هستند، ویندوز 10 با وضعیت فعلی خود کاندیدای خوبی برای تجهیزات پوشیدنی نیست.البته که مایکروسافت نیز از این مسئله آگاه است و به‌شدت مشغول ارایه راه حلی برای این مشکل است. طی چندین ماه اخیر منابع خبری متعددی از داخل کمپ ردموند خبر از سیستم عاملی با اسم رمز اندرومدا داده اند. من با بسیاری از این افراد صحبت کرده ام و برطبق اظهارات آنها سیستم عامل اندرومدا استخوان بندی ویندوز در آینده است و البته جهشی بسیار بزرگ در تبدیل ویندوز 10 به سیستم عاملی حقیقتا یونیورسال است. در کوتاه مدت این سیستم عامل معیاری برای ویندوز خواهد بود که بر روی هر دستگاهی با هر معماری پردازنده ای قابل اجرا است. این سیستم عامل مدولار قادر است به‌واسطه افزونه های ملحق شده بدان قابلیت های بیشتری با توجه به نیاز دستگاه پیدا کند.هدف غایی از این پروژه افزایش انعطاف پذیری ویندوز 10 است، تا این سیستم عامل بتواند روی طیف وسیعی از دستگاه ها بدون نیاز به ایجاد هماهنگی فنی با مایکروسافت قابل نصب گردد. یکی از نتایج مهم این پروژه کوچک شدن ویندوز با توجه به دستگاه موردنظر است، در نتیجه توسعه سیستم عامل سریعتر انجام خواهد گرفت، از سوی دیگر دستگاه ها با اجزا و ویژگی ها اضافی که بدان نیاز ندارند اشغال نخواهند شد. این مسئله باعث خواهد شد تا عملکرد کلی دستگاه ها و سرعت انجام پردازش ها در دستگاه های کوچکتر افزایش چشمگیری پیدا کند.

در حال حاضر هسته واحد و پلتفرم یونیورسال ویندوز تنها اجزا حقیقتا یونیورسال ویندوز 10 هستند، موارد دیگر با توجه به نوع ویندوز کاملا متفاوت است. برای مثال اجزاء وین 32 مختص ویندوز 10 دسکتاپ هستند و روی ویندوز 10 موبایل یافت نمی‌شوند. اما در سیستم عامل اندرومدا مایکروسافت قصد دارد این اجزا خاص که در دستگاه های خاص استفاده می‌شوند را حذف کرده و ویندوز 10 را به سیستم عاملی مدولار متشکل از قطعات مختلف تبدیل سازد.

در نتیجه این تغییر اجزاء مربوط به انواع مختلف ویندوز به‌صورت افزونه در دسترس خواهند بود، برای مثال اجزا مخصوص ویندوز 10 موبایل، اکس باکس همگی به‌صورت افزونه هایی برای سیستم عامل خواهند بود. این مسئله همانطور که پیشتر گفته شد باعث افزایش انعطاف‌پذیری ویندوز 10 و افزایش سرعت توسعه آن توسط مایکروسافت خواهد شد.

این مسئله چه تفاوتی برای کاربران خواهد داشت؟

با توجه به اینکه در حال حاضر انواع مختلفی از ویندوز 10 وجود دارد، در حقیقت ویندوز 10 سیستم عاملی اشتراکی در دستگاه های مختلف محسوب نمی‌شود. برای مثال ویندوز 10 موبایل و ویندوز 10 کامپیوتر دو نوع متفاوت از ویندوز 10 هستند. در حال حاضر این دو نوع مختلف ویندوز در مواردی اشتراکاتی با یکدیگر دارند، برای مثال هسته واحد، اپلیکیشن های یونیورسال وجه اشتراک این دو نوع ویندوز با یکدیگر است، اما سیستم عامل بخشی است که کاملا متفاوت است. سیستم عامل اندرومدا این تفاوت ها را حذف خواهد کرد و پایه ای یونیورسال خواهد ساخت که می‌توان قابلیت های جدیدی را روی آن بنا ساخت. بنابراین اگر شما مایل به استفاده از ویندوز روی یک موبایل هستید، به‌جای استفاده از ویندوز 10 موبایل قادر به استفاده از ویندوز 10 به‌همراه اجزایی که برای گوشی های موبایل ضروری است خواهید بود، چرا که با ویندوزی مدولار مواجه هستید.

در واقع این مسئله شباهت زیادی به نحوه ارایه ویندوز 10 موبایل در حال حاضر دارد. ویندوز 10 موبایل در چندین بخش به شرکت های سخت افزاری ارایه می‌گردد و هر شرکت با توجه به نیاز خود قابلیت های ویندوز 10 موبایل را در گوشی موبایل خود اعمال می‌کند. برای مثال این شرکت سخت افزاری است که تصمیم می‌گیرد قابلیتی خاص از ویندوز 10 برای مثال کانتینیوم در دستگاه وجود داشته باشد یا خیر. اساس ایده سیستم عامل اندرومدا از همین ویژگی گرفته شده است، اما در مقیاسی بسیار بزرگتر که طیف گسترده ای از دستگاه ها را تحت پوشش خود قرار می‌دهد. این شرکت های سخت افزاری هستند که در مورد انتخاب قسمت های مختلف سیستم عامل تصمیم گیری می‌کنند.

سیستم عامل اندرومدا درها را به سوی پیکربندی های متعدد و جدید ویندوز باز خواهد کرد که پیش از این ممکن نبوده اند. البته باید توجه داشت که SKUs ویندوز 10 کامپیوتر نظیر پرو و اینترپرایز، با تمام قابلیت ها و ویژگی هایی که شما تاکنون تجربه کرده اید وجود خواهند داشت.

تیم ویندوز سنترال گزارش داده که معرفی اولیه سیستم عامل اندرومدا بیشتر متمرکز بر گوشی های هوشمند خواهد بود و اکنون در حال آزمایش است تا در سال 2018 عرضه شود. با این حساب باید توجه داشت که در صورت عملیاتی شدن ایده سرفس فون، این دستگاه ویندوز 10 دسکتاپ یا موبایل را اجرا نخواهد کرد، بلکه سرفس فون به ویندوز 10 به‌همراه اجزایی که مایکروسافت مناسب آن می‌داند تجهیز خواهد شد، این اجزاء ممکن است متعلقات وین 32 را نیز شامل شود، البته این مسایل دیگر به تصمیمات مایکروسافت و انتظارات و تعریفی که از دستگاه خود دارند، بستگی دارد.کاری که مایکروسافت به واسطه سیستم عامل اندرومدا در ویندوز 10 انجام می‌دهد به مدرن شدن ویندوز و هماهنگ شدن آن با قرن بیست و یکم کمک شایانی خواهد کرد. چرا که در عصری هستیم که دستگاه های مختلف با اشکال و اندازه، قابلیت های مختلف به‌صورت پیوسته در حال معرفی هستند. ویندوز با وضعیت فعلی امکان اجرا روی هر دستگاهی را ندارد، چرا که برای چنین کاری سنگین و حجیم است. حتی برخی از کوچکترین انواع ویندوز برای اجرا روی برخی از دستگاه ها نظیر ساعت های هوشمند بسیار بزرگ محسوب می‌شوند، اما سیستم عامل اندرومدا به تغییر این وضعیت کمک شایانی خواهد کرد.

همانطور که در بالا ذکر شد سیستم عامل اندرومدا در ابتدای عرضه دستگاه هایی نظیر محصولات پوشیدنی، گوشی های هوشمند و تبلت ها را هدف قرار داده و در ادامه راه خود را به دسکتاپ و اکس باکس باز خواهد کرد. این سیستم عامل در کنار پوسته تطبیق پذیر، جهشی بزرگ برای نیل به هدف یک ویندوز واحد خواهند بود. هسته مشترک و پلتفرم یونیورسال اجزای ابتدایی تبدیل ویندوز 10 به سیستم عاملی یونیورسال بودند و مایکروسافت اکنون با توسعه سیستم عامل اندرومدا و پوسته تطبیق پذیر گام های بعدی در این مسیر را طی می‌کند.

آینده ویندوز

سیستم عامل اندرومدا و پوسته تطبیق پذیر در حال ایجاد بنیان ویندوز برای دهه آتی و ورای آن هستند. این سیستم عامل باعث خواهد شد تا ویندوز کاملا مدرن شده و برای دستگاه های امروزی نظیر گوشی های هوشمند و البته دستگاه هایی که در آینده معرفی خواهند شد مناسب باشد. مایکروسافت نیاز یک سیستم عامل منعطف، چابک و قابل تنظیم دارد که البته ویندوز امروزی چنین شرایطی را دارا نیست. سیستم عامل اندرومدا این تغییرات را ایجاد خواهد کرد و از این حیث اتفاق بسیار هیجان انگیزی در تاریخ ویندوز خواهد بود.ما اکنون می‌دانیم که مایکروسافت مشغول آزمایش سخت افزار موبایل جدیدی به‌صورت داخلی و پنهان است که در فضای مجازی آن تحت عنوان اندرومدا یاد می‌شود. آیا مایکروسافت مشغول برنامه ریزی برای عرضه یک موبایل جدید مبتنی بر سیستم عامل اندرومدا در سال آتی است؟ دستگاهی که درنهایت راه را به شرکا سخت افزاری این شرکت نشان خواهد داد؟ پاسخ این سوال امری است که ما جویای آن هستیم. فارغ از اینکه چه شرکتی دستگاه قابل حمل جدیدی مبتنی بر ویندوز بسازد، خواه گوشی هوشمند باشد، خواه تبلت یا وسایل پوشیدنی یا حتی دسته ای کاملا جدید در دستگاه های دیجیتال، سیستم عامل اندرومدا صحنه عرضه این محصولات خواهد بود.

البته باید توجه داشت که سیستم عامل اندرومدا هنوز در مراحل توسعه است و تاریخ عرضه دقیق آن به بازار مشخص نیست، از سوی دیگر مهمترین تغییرات ناشی از این سیستم عامل را سازندگان سخت افزار لمس خواهند کرد، چرا که به لطف آن استفاده از ویندوز 10 در دستگاه های مختلف ساده تر خواهد شد و شرکت ها قادر خواهند بود تا از ویندوز در دستگاه هایی کاملا جدید که تاکنون پذیرای ویندوز نبوده اند استفاده کنند و ما در ظاهر با همان ویندوز همیشگی مواجه خواهیم بود، اما به مراتب سبک تر و بهینه تر. شما چه دیدگاهی در مورد سیستم عامل اندرومدا دارید؟ در بخش نظرات مثل همیشه منتظر شما هستیم.

منبع : وینفون
536پست
محسن توکلیگویند کامپیوتر همه جوره خوش است،نه خیر عزیز فقط سرفس خوش است!
وینفون...
ما را در سایت وینفون دنبال می کنید

برچسب : سیستم,اندرومدا,تبدیل,ویندوز,پلتفرم,مدولار,شایانی,خواهد, نویسنده : محمد رضا جوادیان winphone بازدید : 211 تاريخ : جمعه 31 شهريور 1396 ساعت: 10:54