رفت و آمد، قسمت دوم: هم اکنون بهترین زمان برای اپ ها جهت پیوستن به ویندوز ۱۰ است

ساخت وبلاگ

plex-w10-beta-splashدر فیلم “Field of Dreams” یا سرزمین رویاها، محصول ۱۹۸۹، شخصیت فیلم “Ray” صدایی را می شنید که می گفت “اگر تو بسازی، او خواهد آمد”. تحت تاثیر این فرمان، Ray مزرعه ذرت خود را صاف کرد (زمینی که از آن امرار معاش می کرد) و به جای آن یک زمین بیسبال ساخت. در ادامه Ray در یک برخورد معجزه آسا با فردی خاص در زمینی که بر اساس ایمان خود ساخته بود، آشنا می شود.

در همین راستا مایکروسافت در حال انجام کاری بی سابقه بر اساس ندایی است که از گذشته می شنیده است. ۲۰ سال پیش مایکروسافت ماجراجویی را شروع کرد که می توانست آن ها را از الگوهای رایج در صنعت، جدا کند. سیستم عامل هایی که برای شکل خاصی از رایانش طراحی شده بودند یا بر اساس های مختلفی ساخته شده بود، راه اصلی رایانش برای سال های طولانی بودند. این راهی است که غول های فناوری همچون اپل با استفاده از iOS، WatchOS، MacOS، tvOS و گوگل با اندروید و کروم به آن ادامه می دهند.

مانند مزرعه داری که نمی تواند مزرعه ذرت خود را ریشه کن کرده و به منابع درآمد خود ضربه بزند، غول های فناوری مواردی را که برای سالها به درستی کار کرده اند را دست نمی زنند. مایکروسافت اما قمار بزرگی را با پلتفرم یونیورسال ویندوز آغاز کرده است،  تا ثابت کند مانند دیگر غول های فناوری نیست. تفاوتی ندارد که پلتفرم یونیورسال برای موبایل جواب درستی بدهد یا خیر، این ماجرا جویی در ارائه یکسان از پلتفرم، مدت ها قبل از آن که مبارزه به عرصه تلفن های همراه کشیده شود، آغاز شده است تا راه روشی را که ردموندی ها در رایانش شخصی داشتند، دچار تحول نماید.

این تغییر در رایانش شخصی که قرار است UI و هسته یکسانی را در طول فرم فاکتور ها و همچنین فرصت خوبی را برای توسعه دهنده ها ایجاد نماید.

uwp-windows-10-apps-cropped-universalبه زبان ساده تر، یک توسعه دهنده می تواند یک کد را برای همه دستگاه های ویندوزی، از جمله رایانه، هالولنز، تلفن همراه، اکس باکس، سرفس و هر دستگاه ویندوزی جدیدی که عرضه شود، در دسترس قرار دهد. خیلی از توسعه دهندگان از مزایای این فرصت بهره مند شده اند.

مایکروسافت دهه ها تحقیقات، زمان و هزینه را با اعتماد به نفس در این زمینه هزینه کرده است. ” اگر آن را بسازند، توسعه دهندگان خواهند آمد”. تعداد بسیار زیادی از توسعه دهندگان آمده اند و برخی هم پلتفرم را ترک کرده اند، بسیاری از توسعه دهندگان هم پلتفرم را به کلی نادیده گرفته اند. زمانی که دستگاه های خانواده ویندوز ۱۰ به رشد خودشان ادامه دهند، توسعه دهندگان عاقل، به پیوستن به آن ادامه خواهند داد و کم کم تعداد آن ها از کسانی که پلتفرم را نادیده گرفته اند بیشتر خواهد شد.

چه خواسته ای وجود دارد؟

مورد اصلی این است که خروج برخی از اپ ها از پلتفرم مایکروسافت، دردسر ایجاد کرده است. اما تمام داستان این نیست. بسیاری از توسعه دهندگان نیز اپ های خود را به ویندوز ۱۰ می آورند. چرا؟ چه درخواستی برا توسعه در ویندوز ۱۰ وجود دارد؟ پاسخ در عین سادگی بسیار پیچیده است: ساختن یک اپ برای ویندوز ۱۰ به توسعه دهنده اجازه می دهد که آن را برای وسیع ترین بازه سخت افزاری با بالاترین سطح همخوانی رابط کاربری منتشر کند. با توجه به نسبت زمان مورد نیاز برای توسعه یک اپ به بازه دستگاه هایی که اپ در آن ها استفاده می شود، ویندوز ۱۰ قطعا بهترین انتخاب است.

win10_windows_productfamily_webهسته یکتا، که بین رایانه، تبلت، هالولنز، اکس باکس، اینترنت اشیا و سرفس هاب به اشتراک گذاشته شده است و باعث می شود یک کد واحد در تمام دستگاه های ویندوز ۱۰ قابل اجرا باشد.

Tyler Whitney از مایکروسافت می گوید:

با چنین تحولی، اپ هایی که پلتفرم یونیورسال را هدف قرار داده اند، نه تنها می توانند از API های WinRT که بین همه دستگاه ها مشترک است استفاده کنند، بلکه می توانند از API هایی که مختص به دستگاهی که اپ بر روی آن اجرا می شود (Win32 و دات نت)، نیز بهره مند شوند. پلتفرم یونیورسال ویندوز یک هسته تضمین شده از API ها را در طول همه دستگاه ها فراهم می نماید. یعنی شما می توانید یک بسته اپ جداگانه را بر روی بازه وسیعی از دستگاه ها نصب کنید. و با این بسته نرم افزاری، استور ویندوز یک کانال توزیع یکسان را فراهم کرده که همه دستگاه ها به آن دسترسی برابری دارند.

یکپارچه سازی به توسعه محدود نشده است. کاربران نیز می توانند از استور به اپ هایی که برای بازه وسیعی از دستگاه ها طراحی شده و از رابط کاربری همگونی برخوردار هستند، در دستگاه های خود استفاده کنند. به علاوه، با بهره مندی از کانتینیوم برای رایانه/تبلت یا موبایل، کاربران می توانند بین زمینه و UI دستگاه ها و اپ هایی که قابلیت همگام سازی با محیط جدید را دارند، جا به جا شوند. برای مثال کاربری که در حال ویرایش یک فایل ورد در تلفن همراه خود در مترو است، زمانی که به اداره رسید می تواند تلفن همراه را به موس و صفحه کلید متصل کرده و به کارش ادامه دهد.

UI در صفحه نمایش همان احساس و شباهت ویندوز ۱۰ رایانه را تداعی خواهد کرد. کاربر همچنین می تواند با استفاده از موس تعامل کند یا از میان بُر های رایج در صفحه کلید که همیشه در رایانه به آن ها دسترسی داشت، استفاده نماید. هیچ سیستم عامل دیگری، چنین سطحی از راحتی ذاتی و یکپارچگی وسیع را تنها در یک اپ، فراهم نمی کند. این را هم در نظر داشته باشید که اکنون چنین امکاناتی در مراحل اولیه واقع شده است و تحول هنوز در حال پیشرفت به سمت آن است که توان بالقوه را به عمل تبدیل نماید. این تکامل یکی از اولین خواسته های هم توسعه دهندگان و هم طرفداران ویندوز است.

Bank of America, Netflix, Plex, Candy Crush Jelly Saga و خیلی های دیگر تنها مثالهایی از اپ ها هستند که با یک بار نوشته شدن، برای فرم فاکتور های مختلف عرضه شده اند. عرضه این ها و همچنین اپ های بسیاری که نام برده نشد، برای طرفداران پلتفرم یونیورسال روحیه بخش بوده است.

جا به جایی تجربه

universal-appsتجربه دیجیتالی ما اکنون بیش از هر زمان دیگری در جا به جایی است. برای بسیاری از کاربران فناوری در مناطق توسعه یافته، داشتن چندین دستگاه رایانش شخصی، رایج است. ترکیبی از رایانه رومیزی، تبلت، لپتاپ، تلفن هوشمند و کنسول بازی را می توان امروزه در هر خانه ای در کشورهای پیشرفته به راحتی یافت. پوشیدنی های هوشمند هم در حال اضافه شدن به این مجموعه هستند.

کاربران دوست دارند که دستگاه های آن ها، صاحبان خود را شناخته و الگوی استفاده آن ها را بشناسند. این قابلیت ها امروزه تبدیل به یک انتظار و خواسته شده است تا یک برتری در یک دستگاه. بدون در نظر گرفتن پلتفرمی که کاربر برای ورود به آن هزینه کرده است، آن ها تجربه ای چند تکه و بی ربط در هنگام جا به جایی در بین دستگاه ها را نمی خواهند. همان طور که نادلا تشریح کرده است، جا به جایی (Mobility) مانند گذشته به قابلیت حمل یک دستگاه توسط کاربر گفته نمی شود. جا به جایی عبارت از انتقال تجربه کاربری از یک دستگاه رایانش شخصی به دیگر دستگاه ها همراه با پشتیبانی فضای ابری هوشمند است.

این واقعیت، همان جایی است که پلتفرم یونیورسال ویندوز برای توسعه دهندگانی که آن را پذیرفته اند، می درخشد. خانواده دستگاه های مایکروسافت، راه حلی به بزرگی کل صنعت برای همه دسته های دستگاه رایانش شخصی ارائه داده است. به اضافه، بیشتر دستگاه های خانواده سخت افزاری ویندوز ۱۰، به صورت بسیار آرمانی برای صنایع تولید سخت افزار طراحی شده اند.

تولید کنندگان سخت افزار، در حین همکاری با مایکروسافت می توانند، سخت افزارهای آن ها را الگو قرار داده و بعد بهینه سازی در شمایل سخت افزار و همگام سازی نرم افزار به تولید دست بزنند. این شرایط در واقع برای نمایش سخت افزار خود مایکروسافت هم بسیار ایده آل است. به عنوان مثال خط تولید سرفس به عنوان دستگاه های ۲ در ۱ چنان الهام بخش کل صنعت شد که حتی اپل و گوگل نیز به تبعیت از آن دستگاه هایی را معرفی کردند.

سوار بر موج

hololens-idfپتانسیل ذاتی در مشارکت برای حرکت رو به جلوی ویندوز ۱۰ بسیار زیاد است. بسیاری از توسعه دهندگان در عین بهره مندی از مزایای حال حاضر، با مشاهده توان بالقوه و بازدهی آینده اپ های خود را به پلتفرم و آورده اند. برای روشن شدن موضوع، هالولنز را در نظر بگیرید که با ویندوز هالوگرافیک، یکی از چندین شکل ویندوز ۱۰ عرضه شده است. شرکت ها می توانند با مایکروسافت و ویندوز هالوگرافیک در زمینه بسیار مستعد و آینده دار واقعیت افزوده/مخلوط همکاری کنند.

بنابراین یک توسعه دهنده اپ های یونیورسال در سرآغاز عصر جدیدی قرار دارد که صنعت بازی های رایانه ای را با رایانش هالوگرافیک تغییر خواهد داد. به علاوه به عنوان یک شریک، با پشتیبانی هدست واقعیت مجازی اکلوس ریفت متعلق به فیسبوک، مایکروسافت در بالاترین سطح فناوری های نوین قرار دارد. این تعریف صحیح از پلتفرم یونیورسال ویندوز است که قصد دارد مسیر جدیدی را ایجاد گرده و منافع تازه ای را برای توسعه دهندگان به ارمغان آورد. به علاوه مایکروسافت به عنوان یکی از دو غول صنعت بازی های رایانه ای، با استفاده از اکس باکس بازار جدیدی را برای توسعه دهندگان اپ های یونیورسال ایجاد کرده است.

هیچ شرکت دیگری در جهان چنین نوآوری های جامع و وسیعی را نظیر، سخت افزارهای نوین همچون هالولنز، خانواده سرفس و تلفن های مجهز به کانتینیوم، برای سازندگان و شرکای سخت افزاری که می خواهند از آن ها الهام بگیرند، در دسترس قرار نمی دهد. حتی با پایان خط تولید لومیا، تلفن های همراه با برند سرفس که قرار است Ultra-Mobile pc یا ۳ در ۱ باشند، انتظار می رود، اولین نسل خانواده سرفس باشند که به اندازه جیبی طراحی خواهند شد. راهبرد تولید سخت افزارهای اول شخص و همچنین سوم شخص در تمام دسته های رایانش شخصی، از محصولات شخصی گرفته تا حرفه ای و محصولات سرگرمی، آن هم بر روی یک پلتفرم، فرصتی بی نظیر برای توسعه دهندگان فراهم کرده است.

تغییرات فصلی در رایانش

تغییرات آب و هوا نشانه ای از تغییرات فصل ها هستند، به همین صورت رفتار انسان ها در قبال فناوری و صنعت نشان از تغییرات فصلی در نحوه استفاده ما از فناوری می دهد. افزایش بسیار زیاد ابزارها و دستگاه های رایانش شخصی، رشد بی رویه سرویس های ابری، نقش مرکزی تلفن های همراه در رایانش شخصی و در نهایت افزایش قابل پیش بینی تجربه یکتا در طول دستگاه های مختلف، همگی نشان گر تغییر مسیر رایانش شخصی هستند.

ibm%20pcما در حال حرکت به سمت الگوی رایانش شخصی یکپارچه هستیم و مایکروسافت مدت هاست که در جهت ساخت پلتفرمی یکپارچه، یک خانواده از دستگاه های الهام بخش ویندوز ۱۰ و ابزارهایی برای توسعه دهندگان که بتوانند برای آن پلتفرم اپ بسازند، تلاش می کند. مایکروسافت همچنین باور دارد، سرمایه گذاری توسعه دهندگان در ویندوز ۱۰ آن ها را برای هرگونه تغییر مسیر در آینده رایانش شخصی آماده می کند.

 توسعه دهندگانی که به پلتفرم می آیند، معمولا این دیدگاه را پذیرفته اند. آن ها همچنین ممکن است راه حل های دیگری را که مایکروسافت در کارکرد به همراه با دستگاه های خانواده ویندوز ۱۰ معرفی کرده است، تشخیص داده باشند. همراه با تغییر مسیر به سمت پلتفرم یکپارچه، یک مسیر جدید دیگر به نام بات ها و پیام رسان های به عنوان یک پلتفرم در دسترس قرار گرفته است.

زمانی که اپ ها بیایند، پلتفرم یونیورسال ویندوز زیبا می شود

همیشه زمان برای ورود اپ ها به ویندوز مناسب است اما هم اکنون بهترین زمان برای توسعه دهندگان است تا به پلتفرم بپیوندند.

۱۰-things-you-didnt-know-about-satya-nadella-microsofts-new-ceoمایکروسافت در ابتدای راه برای عرضه و معرفی شایستگی های پلتفرم یونیورسال ویندوز به صنایع است. به محض آن که اپ جدیدی وارد استور می شود، بازخوردهای بسیار مثبتی را از اکوسیستم دریافت می کند. کاربران، مایکروسافت و خود توسعه دهنده از آمدن هر اپ به استور ویندوز متنفع می شوند.

زمانی که نام های بزرگ مانند Starbucks، Bank of America، plex و دیگران اپ های خود را به ویندوز می آورند، تشویقی برای دیگر توسعه دهندگان است که سرمایه گذاری در ویندوز ارزش آن را دارد. طرفداران نیز از بابت سرمایه گذاری بر روی ویندوز راضی خواهند بود. این خود یک نشانه مثبت برای مایکروسافت و طرفداران است که پلتفرم یونیورسال، به خودی خود بزرگ است، گرچه در آینده بهتر از این خواهد شد.

این تازه شروع کار است

مایکروسافت با چالش موج منفی رسانه ای مواجه شده است. نارضایتی کاربران، خروج برخی اپ ها، حمله رقبا و اشتباهات گذشته گریبان مایکروسافت را گرفته است. اما پلتفرم یونیورسال ویندوز، پس از ۲۰ سال تحقیق و زیربنا سازی تازه یک سال است که قدم بزرگ عرضه عمومی را برداشته است.

windows-universal-apps-stageالبته لغزش هایی وجود داشته است اما پلتفرم با تکیه بر شانه توسعه دهندگان و طرفدارانی که دیدگاه مایکروسافت در مورد آینده رایانش شخصی را پذیرفته اند، استوار ایستاده است. ادامه حمایت آن ها برای ارائه تصویر مثبت و صحیح از پلتفرم یونیورسال ویندوز حیاتی است.

همچون اولین کسانی که تغییرات اولیه در مسیر صنعتی شدن را پذیرفتند، این توسعه دهندگان نیز پذیرفته اند که اکنون بهترین زمان برای آوردن اپ ها به ویندوز ۱۰ است. بر خلاف این که خروج برخی از اپ ها از پلتفرم این دید را می دهد که با هر قدم به جلو دو قدم به عقب گذاشته شده است، سرعت رشد مناسب تعداد اپ ها در استور به وضوح نشان می دهد که پیشرفت در حال انجام است.

کماکان اشتیاق و بی قراری طرفدارانی که دیدگاه مایکروسافت را پذیرفته اند در جای خود باقی است اما از دست دادن اعتماد به نفس، توانایی و تعهد باعث می شود گاهی نتوانند، در عمل آن را نشان دهند. مایکروسافت اما باید چه کند تا به کاربران نشان دهد که صدای آنها را می شنود؟ و برای جذب هرچه بیشتر توسعه دهندگان چه کاری از دست مایکروسافت ساخته است؟ نظراتتان را در بخش دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.

اگر مقالات مرتبط پیشین را از دست داده اید:

آیا هنوز بهترین تجربه استفاده از خدمات مایکروسافت در ویندوز است؟

رفت و آمد، قسمت اول: اکنون بدترین زمان ترک پلتفرم ویندوز موبایل، برای اپ هاست

202 پست

حسین محمدزادهلیسانس مدیریت. (تکنولوژی دوست داشتنی ترین چیز در دنیا است)

وینفون...
ما را در سایت وینفون دنبال می کنید

برچسب : رفت و آمد خواستگاری,رفت و آمد در وین,رفت و آمد با خانواده شوهر,رفت و آمد با خانواده همسر,رفت و آمد در دوران عقد,رفت و آمد,رفت و آمد به انگلیسی,رفت و آمد در استانبول,رفت و آمد در دوران نامزدی,رفت و آمد زیاد, نویسنده : محمد رضا جوادیان winphone بازدید : 273 تاريخ : شنبه 27 شهريور 1395 ساعت: 8:43